تغذیه و رژیم غذایی, سلامت عمومی, سلامت عمومی بانوان, مقالات

17 روش کاهش افسردگی

  •  مدت زمان لازم برای خواندن این مطلب: 4 دقیقه

     

    1. حیوان خانگی

    برخی اوقات حیوان خانگی شما می‌‌تواند بهترین دوست شما باشد و می‌‌توانید از آن برای درمان افسردگی استفاده کنید. زمانی که شما با حیوان خانگی‌‌تان بازی می‌‌کنید، فکرتان از مشکلات دور می‌‌شود. زمانی که از حیوانتان مراقبت می‌‌کنید، بر مواردی به‌غیراز خودتان تمرکز می‌‌کنید که این امر تأثیر به سزایی بر درمان افسردگی دارد.

    2. برای سلامت ذهن و بدنتان، تغذیه هوشمندانه‌‌ای داشته باشید

    غذای خاصی برای درمان افسردگی وجود ندارد، اما رژیم‌‌ غذایی سالم می‌‌تواند بخشی از برنامه درمانی باشد. از میوه‌‌ها، سبزیجات و غلات کامل برای وعده‌‌های غذایی و میان وعده‌ها استفاده کنید.

    3. غذاهایی را برای بهبود روحیه‌‌تان انتخاب کنید

    برخی از مطالعات نشان داده‌‌اند که اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین B12 بر ساختار شیمیایی مغز و روحیه تأثیر دارند. مقادیر پایین این مواد منجر به افسردگی می‌‌شود. ماهی‌‌های چرب نظیر قزل‌‌آلا، تن و ماکارل سرشار از امگا 3 هستند. ازجمله منابع B12 نیز می‌‌توان به تخم کتان، آجیل، سویا و سبزیجات سبزرنگ اشاره کرد. افراد گیاهخوار نیز می‌‌توانند از غلات، محصولات لبنی و مکمل‌‌ها برای تأمین این مواد غذایی استفاده کنند.

    4. از کربوهیدرات‌‌های کم‌چرب استفاده کنید

    کربوهیدرات‌‌ها میزان سروتونین مغز را افزایش می‌‌دهند که بر حس آرامش و رفاه تأثیر دارد. با افزایش سروتونین علائم افسردگی شما بهبود میابد. از کربوهیدرات‌‌های موجود در سبزیجات، میوه‌‌ها و غلات کامل استفاده کنید که حاوی فیبر نیز هستند.

    5. کافئین کمتری بخورید

    آیا به سومین فنجان نیز نیاز دارید؟ استرس نیز اغلب به همراه افسردگی ایجاد می‌‌شود. کافئین بیش‌ازحد منجر به استرس می‌‌شود. اگرچه محققین هنوز رابطه دقیق بین افسردگی و کافئین را شناسایی نکرده‌‌اید، بااین‌حال، کافئین می‌‌تواند خواب شما را بهبود بخشد.

    6. درد بدن خود را کاهش دهید

    زمانی که بدن شما احساس درد دارد، حفظ روحیه خوب دشوار خواهد بود. برای از بین بردن افسردگی، درد بدن خود را به حداقل برسانید.

    7. ورزش کنید

    برای برخی افراد، ورزش همانند ضدافسردگی عمل می‌‌کند. نیازی نیست که در ماراتون شرکت کنید. پیاده‌‌روی با دوستانتان نیز ورزش بسیار خوبی به شمار می‌‌رود. ورزش منجر به بهبود خواب گردیده و روحیه شما را بهبود می‌‌بخشد.

    8. تمرینات موردعلاقه خود را انتخاب کنید

    اگر به دویدن علاقه ندارید، تمرینات دیگری وجود دارند که می‌‌توانید از آن‌ها لذت ببرید. شما می‌‌توانید از پیاده‌‌روی، دوچرخه‌‌سواری، تنیس، باغبانی یا شنا برای بهبود روحیه خود استفاده کنید. همواره سعی کنید فعالیتی را انتخاب نمایید که به آن علاقه دارید.

    9. ورزش به همراه دوستان

    ارتباط با سایر افراد می‌‌تواند حس تنبلی و افسردگی را از بین ببرد. به‌صورت گروهی و با دوستانتان تمرین کنید. در این صورت ارتباط خوبی با بقیه برقرار کرده و درنتیجه می‌‌توانید روحیه خوبی برای تمرین داشته باشید.

    10. از قرارگیری کافی در معرض نور آفتاب اطمینان حاصل کنید

    آیا در ماه‌‌های سرد و تاریک احساس افسردگی بیشتری دارید؟ شما ممکن است با اختلال افسردگی فصلی (SAD) مواجه باشید. این افسردگی معمولاً در فصل زمستان تشدید می‌‌شود. با استفاده از داروهای ضدافسردگی (به تجویز روان‌پزشک خود)، ویتامین D، گفتاردرمانی و نوردرمانی می‌‌توانید این مشکل را رفع کنید.

    11. خلاق باشید

    نقاشی، عکاسی، موسیقی، خیاطی و نویسندگی ازجمله مواردی هستند که بر عواطف شما تأثیر دارند. نیازی نیست که شاهکار هنری ایجاد کنید. کاری انجام دهید که از آن لذت می‌‌برید. با استفاده از این سرگرمی‌‌ها می‌‌توانید روحیه خودتان را بهبود بخشید.

    12. زمانی را برای استراحت ذهنی اختصاص دهید

    استرس و اضطراب می‌‌توانند علائم افسردگی را کاهش دهند. برای آرامش تلاش کنید و از این طریق می‌‌توانید افسردگی را کاهش دهید. شما می‌‌توانید در کلاس‌‌های یوگا یا مدیتیشن شرکت کنید. حمام گرم با یک موسیقی آرامش‌‌بخش نیز می‌‌تواند به شما کمک کند.

    13. در گروه‌‌های اجتماعی عضو شوید

    زمانی را برای فعالیت‌‌های گروهی اختصاص دهید. شروع این نوع فعالیت‌‌ها به زمان بیشتری نیاز ندارد. شما می‌‌توانید در انجمن‌‌های خیریه عضو شوید. یا به کتابخانه محله‌‌تان بروید. با ارتباط با افراد بیشتر روحیه شما بهتر خواهد شد.

    14. با دوستان و خانواده‌‌تان باشید

    افرادی که دوستتان دارند، به شما کمک خواهند کرد. اگر از آن‌ها دور شوید، آن‌ها قادر به کمک نخواهند بود. با ارتباط مؤثر با آن‌ها می‌‌توانید روحیه بهتری داشته باشید. با دوستانتان تماس گرفته و با آن‌ها پیاده‌‌روی کنید. می‌‌توانید دوستانتان را به قهوه دعوت کنید. می‌‌توانید با آن‌ها در مورد افسردگی‌تان صحبت کنید. اگر فردی به شما گوش دهد، احساس آرامش بیشتری خواهید داشت.

    15. به‌اندازه کافی بخوابید

    افسردگی مانع از استراحت کافی می‌‌شود. برخی افراد به خواب بیشتری نیاز دارند. این در حالی است که برخی دیگر به‌راحتی می‌‌توانند بخوابند. در طی دوره درمان افسردگی، برای بهبود عادت‌‌های خواب خود تلاش کنید. ساعت معینی برای خواب‌وبیداری تعیین کنید. خواب کافی احساس خوبی برای مغز و ذهن شما فراهم می‌‌آورد.

    16. از الکل و مواد مخدر پرهیز کنید

    این مواد سرعت درمان افسردگی را کاهش داده و یا اختلالاتی درروند درمان ایجاد می‌‌کنند. آن‌ها همچنین افسردگی را تشدید کرده و تأثیر داروهای ضدافسردگی را خنثی می‌‌کنند. با توقف استفاده از این مواد، به‌راحتی می‌‌توانید با افسردگی مقابله کنید.

    17. به روش درمانی خود پایبند باشید

    تمرین، رژیم غذایی سالم و سایر عادت‌‌های مثبت دیدگاه شما در مورد زندگی را بهبود می‌‌بخشند. بااین‌حال، شایان‌ذکر است که آن‌ها را نمی‌‌توان جایگزین روان‌درمانی یا گفتاردرمانی نمود. افسردگی یک بیماری جدی است و ممکن است به خودکشی ختم شود. اگر به آسیب به خودتان فکر می‌‌کنید، به‌سرعت به روانشناس مراجعه کنید. هرگز روند درمانی خود را بدون مشاوره با پزشک و درمانگر خود متوقف نکنید.


    تالیف:

    تن‌ورز (اقتباس از مقاله‌ای از سایت webmd.com)

    در صورت استفاده از این مقاله، نام و آدرس تن‌ورز را به عنوان منبع ذکر کنید. 

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۴ رای

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *