تغذیه و رژیم غذایی, کاهش وزن، چربی‌سوزی, مقالات

5 مزیت برتر فیبرها

  •  مدت زمان لازم برای خواندن این مطلب: 2 دقیقه

    اینکه بگوییم فیبرها ازجمله مواد بسیار ضروری هستند، اغراق نکرده‌‌ایم. فیبرها ازجمله مواد مغذی هستند که کمتر موردتوجه افراد قرار می‌‌گیرند، اما در درمان بسیاری از بیماری‌‌های گوارشی، کاهش ریسک بیماری‌‌ها، افزایش سیری و کاهش وزن نقش دارند. متأسفانه، این مواد مغذی در غذاهای فرآوری نشده یافت می‌‌شوند و مصرف فیبر توسط خانواده‌‌های آمریکایی بسیار کمتر از حد متوسط است.

    فیبر نوعی کربوهیدرات است که دستگاه گوارش انسان قادر به هضم آن نیست. فیبرها به دودسته تقسیم می‌‌شوند: محلول و نامحلول. فیبرهای محلول، آب جذب کرده و به ژل تبدیل می‌‌شوند، این در حالی است که فیبرهای نامحلول در آب حل نمی‌‌شوند. بعد از مصرف، این دو ماده تأثیرات متفاوتی بر سلامتی دارند.

    1. اسهال: زمانی که فیبرهای محلول وارد دستگاه گوارش می‌‌شوند، آب را جذب کرده و ژل تشکیل می‌‌دهند. این امر در درمان اسهال تأثیر دارد، زیرا فیبرهای محلول آب مازاد موجود در دستگاه گوارش را جذب می‌‌کنند. فیبرهای محلول به‌عنوان ملین نیز ایفای نقش می‌‌کنند. ژل حاصل از ترکیب فیبرهای محلول و آب باعث نرمی مدفوع شده و درنتیجه حرکت مدفوع در دستگاه گوارش را تسهیل می‌‌کنند.
    2. یبوست: فیبرهای نامحلول با آب ترکیب نشده و درنتیجه ژل تشکیل نمی‌‌دهند. فیبرهای نامحلول حجم مدفوع را افزایش داده و درنتیجه منجر به خروج مدفوع از دستگاه گوارش می‌‌شوند. این نوع از فیبرها به‌عنوان ملین طبیعی برای درمان یبوست به‌کاربرده می‌‌شوند (1).
    3. بهبود سلامتی و کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌‌ها: فیبرها در درمان بیماری‌‌های متعددی نقش دارند. فیبرهای محلول میزان کلسترول LDL را کاهش داده و از این طریق احتمال ابتلا به بیماری‌‌های قلبی را کاهش می‌‌دهند (2). این فیبرها در درمان گلیسمی و حساسیت نسبت به انسولین در افراد مبتلابه دیابت و افراد غیر دیابتی نقش دارند (3). شایان‌ذکر است که این فیبرها مشکلات دفع مدفوع را کاهش داده و به درمان هموروئید کمک می‌‌کنند. برخی از تحقیقات نشان داده‌‌اند که افزایش مصرف فیبر منجر به کاهش بروز انواع مختلفی از سرطان‌‌ها می‌‌شود.
    4. سیری و کاهش وزن: فیبرهای محلول سرعت هضم را کاهش می‌‌دهند. این امر بر حس سیری تأثیر داشته و میزان کالری دریافتی را کاهش می‌‌دهد. درصورتی‌که این مواد مغذی باهدف کاهش وزن به‌کاربرده شوند، می‌‌توانند سرعت کاهش وزن را افزایش داده و مانع از چاقی ‌‌شوند.
    5. بهبود رژیم غذایی: افزایش دریافت فیبر منوط به یک رژیم غذایی مناسب و سالم است. فیبر در فست‌‌فود وجود ندارد، بلکه این ماده مغذی در سبزیجات، میوه‌‌ها، غلات کامل و جو به‌وفور یافت می‌‌شود. این مواد غذایی سرشار از فیبر بوده و در کنار آن حاوی ویتامین، مواد معدنی و آنتی‌‌اکسیدان هستند. افزایش مصرف فیبر‌‌ از طریق غذاهای سالم تأثیر قابل‌‌توجهی بر سلامتی شما دارد.

    نتیجه‌‌گیری

    فیبر فواید متعددی دارد. متأسفانه، این ماده مغذی در بسیاری از غذاهایی که آمریکایی‌‌ها از آن‌ها مصرف می‌‌کنند، وجود ندارد. فیبر در غذاهای فرآوری نشده یافت می‌‌شود. افرادی که از غذاهای فرآوری شده استفاده می‌‌کنند، قادر به دریافت فیبر کافی برای دستیابی به رژیم غذایی سالم نیستند. میزان ناکافی فیبر منجر به ضعف رژیم غذایی گردیده و افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌‌ها، ناهنجاری‌‌های رژیمی و افزایش وزن را در پی دارد.


    تالیف:

    تن‌ورز (اقتباس از مقاله‌ای از سایت straighthealth.com)

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۸ رای

    نوشته های مشابه

    3 دیدگاه در “5 مزیت برتر فیبرها

    1. نرگس گفت:

      درباره فیبرها اطلاعاتی نداشتم ممنون از شما

    2. علیرضا جودکی گفت:

      فیبرها آیا باعث یبوست میشن؟

      1. تولید محتوا تن ورز گفت:

        در هنگام مصرف فیبرها مخصوصا مکمل فیبر باید مقدار آب زیادی مصرف کنید تا مانع از یبوست شود.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *